6 vidēji lieli āboli
50 g sviesta
50 g cukura
½ tējkarotes kanēļa
2 ēdamkarotes rozīņu
1 ēdamkarote sakapātu saldo mandeļu
¼ l vaniļas mērces
Ābolus nomazgā aukstā ūdenī. Uzmanīgi izdob serdes, lai veidotos padziļinājumi.
Ieliec bļodā 40 g sviesta, cukuru, kanēli, sakapātas mandeles un kul ar putojamo slotiņu, līdz masa kļūst vijīga. Pieliec siltā ūdenī nomazgātas rozīnes.
Ieslēdz cepeškrāsni. Ar karoti iepildi masu ābolos. Uz ietaukotas cepešplāts liec pildītos ābolos un cep cepeškrāsnī 15 līdz 20 minūtes.
Vari pagatavot ( vai izmantot jau gatavu) vaniļas mērci, ar ko pārliet gatavās raganas bumbiņas.